Posters en brochures voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden

30 september 2024
De bevolkingsonderzoeken toegankelijker maken. Een belangrijke opdracht voor Bevolkingsonderzoek Nederland en het RIVM. En hard nodig. Want maar liefst 2.5 miljoen Nederlanders kunnen niet goed lezen en schrijven. En 35% van de Nederlanders hebben beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij kunnen moeilijk informatie vinden en begrijpen over gezondheid.

Om juist deze mensen te helpen hebben Bevolkingsonderzoek Nederland en het RIVM speciale materialen ontwikkeld. Posters en brochures in makkelijke taal. Met korteĀ  zinnen en veel iconen. Geschreven en ontworpen met hulp en tips van Stichting ABC. Want de vrijwilligers van deze stichting weten zelf het beste welke informatie zij nodig hebben.

De posters en brochures zijn vanaf vandaag te vinden in meer dan 470 wachtkamers van huisartsen. In de gemeenten waar gemiddeld minder mensen meedoen aan de bevolkingsonderzoeken.

De posters en brochures verwijzen met een QR-code naar websitepagina's met duidelijke en korte informatie in diverse talen. En video's over de bevolkingsonderzoeken.

Meer weten? Mail naar communicatie@bevolkingsonderzoeknederland.nl